SharePoint
​​​​​​​​​​​​Телефон на пациента0882 413 45​6​
​​

УНИВЕРСИТЕТСКИ МЕДИКО - ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР

Варна

Новини

Новини

  
  
  
  
  
  
Page Image
Page Content
  
  
svetoven-den-na-hyrkane-2017.aspx
  
22.3.2017 г. 10:42elena desova22.3.2017 г. 10:20Лекари от Университетския медико-дентален център отбелязаха Световния ден на съня

За втора поредна година на 17-ти Март във Факултета по дентална медицина към МУ-Варна беше отбелязан Световния ден на съня и бяха извършвани безплатни профилактични прегледи. По време на мероприятието Доц. д-р Марио Милков, д.м. и Д-р Людмил Матев отговаряха на въпроси свързани със здравословните проблеми, причинени от нарушението на съня,  опасностите, които крият сънната апнея и каква е връзка между хъркането и денталните проблеми.
Представени бяха и за първи път индивидуално изработени в Зъботехническата лаборатория на Университетския медико-дентален център апарати за лечение на обструктивна сънна апнея. Комфортните апаратите се използват в домашни условия по време на сън и дават бърз резултат.

До края на Март 2017г. в Университетския медико-дентален център водещият специалист по oториноларингология - Доц. д-р Марио Милков ще продължи да извършва безплатни профилактични прегледи за превенция на сънна апнея и хъркане.


Запишете си предварително час на телефон: 052 677 299 и 0882 413 456


Подарете си СПОКОЕН СЪН!


/_catalogs/masterpage/MUVDentalArticle.aspx
bezplatni-pregredi-hyrkane-apneya.aspx
  
9.3.2017 г. 11:03elena desova9.3.2017 г. 10:42От 13-ти до 17-ти Март 2017г. в УМДЦ ще се извършват безплатни профилактични прегледи за превенция на сънна апнея и хъркане
/_catalogs/masterpage/MUVDentalArticle.aspx
kurs-za-direktni-vazstanovyavaniya-borisova.aspx
  
10.2.2017 г. 12:22elena desova5.7.2016 г. 9:44Проведе се курс по директни възстановявания в антериорната и постериорната област в УМДЦ

​​През Юни се проведе първият университетски курс за естетични възстановявания у нас. Курсът е част от програмата за следдипломно обучение на Медицински университет - Варна и е предназначен за лекари по дентална медицина.


Участниците имаха възможност да проведат множество упражнения в модерно обзаведена фантомна зала и на специализирани модели. Лектор на обучението беше от Д-р Цветелина Борисова, д.м. - специалист от екипа на Университетския медико-дентален център.


Всеки участник получи университетски сертификат за завършен курс.


/_catalogs/masterpage/MUVDentalArticle.aspx
doc-georgiev-doc-arnautska.aspx
  
14.9.2016 г. 10:28Internet Reklama Georgi13.6.2016 г. 9:17Специалисти от Университетския медико-дентален център са избрани за ръководители на катедри във Факултета по дентална медици
Арнаутска - Дентален център Варна

​​​​​​​Специалисти от екипа на Университетския медико-дентален център бяха избрани за ръководители на катедри във Факултета п​о дентална медицина на Медицински университет – Варна. Това са доц. д–р Христина Арнаутска, д.м.  –  ръководител  на катедра „Ортод​о​нтия​“ и  доц.  д–р Тихомир Георгиев, д.м. – ръководител на кате​дра „Орална и лицево–челюстна хирургия“.


Доц. Арнаутска и доц. Георгиев са уважавани университетски преподаватели, които работят в УМДЦ от създаването му и са се утвърдили като висококвалифицирани лекари по дентална медицина. Най-сложните хирургични и ортодонтски проблеми на пациентите те решават на професионално ниво, с използване на модерна дентална апаратура за д​иагностика и лечение. „Развитието на академичния потенциал и активната научна дейност са задължителни предпоставки за професионален ръст и повишаване качеството на денталното лечение в крачка със световните тенденции – това е задължителна част от развитието на нашия център“ - подчерта ръководителя на УМДЦ доц. д-р Стефан Пеев, д.м.н.

/_catalogs/masterpage/MUVDentalArticle.aspx
s-grizha-za-zdraveto-na-decata.aspx
  
2.8.2016 г. 13:10Internet Reklama Georgi1.6.2016 г. 16:51С инициатива под надслов " С грижа за здравето на децата" МУ-Варна отбеляза 1 юни
​С инициатива под надслов "С грижа за здравето на децата - училище за родители" Медицински университет-Варна отбеляза Деня на детето – 1 юни.

Събитието се състоя в Морската градина във Варна и е част от програмата, посветена на 15-годишния юбилей на Факултета по обществено здравеопазване. Оралното здраве като неизменна част от общото здраве на детето, неговото опазване, поддържане и профилактиране привлече за участие в благородната и хуманна кауза и единствения в страната Университетски медико-дентален център към Факултета по дентална медицина.

На вниманието на децата и техните родители д-р Добринка Дамянова и д-р Сирма Ангелова представиха техниките за правилно и ефективно четкане на зъбите с подходящи за всякаква възраст орално-хигиенни средства.

„За да сияят усмивките лъчезарни на детските личица! Наша грижа и основна задача е това!" – с тези думи организаторите поздравиха малчуганите и техните родители.
/_catalogs/masterpage/MUVDentalArticle.aspx
1 - 5Next
​​​​​