SharePoint
​​​​​​​​​​​​Телефон на пациента0882 413 45​6​
​​

УНИВЕРСИТЕТСКИ МЕДИКО - ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР

Варна

Препоръки за поддържане на здрави и красиви зъби по време на бременност

​​​Уважаеми родители, от Вашето стоматологично здраве зависи и здравето на нероденото Ви дете.


Ето защо, ние силно Ви препоръчваме:


     1. Посещение при зъболекар поне 3 пъти по време на бременността (веднъж през пъ​рвото, второто и  третото тримесечие). Той трябва да Ви научи, как правилно да се грижите за устната кухина, да Ви помогне при избора на индивидуална хигиена и профилактична програма, да определи хигиенния статус, да премахне зъбната плака при необходимост, да отстрани дефектните пломби и да ги замени с нови, да излекува всички налични болни зъби, както и да Ви назначи всички необходими превантивни мерки за предотвратяване на стоматологичните заболявания.


2. Не забравяйте да уведомите Вашия лекар за състоянието Ви и бременността. След това лекарят ще може да избере за Вас най-добрата програма за лечение и профилактика.

Здрави зъби по време на бременност
     3. Посещавайте по време на бременност само ​ дентални клиники, ​в които работят лекари с богат опит в практиката си с бременни жени.


4. Най-малко 3 пъти по време на бременността направете професионална хигиена на устната кухина, необходима за предпазването от кариес и гингивални заболявания, както за укрепване на емайла. Процедурата е абсолютно безболезнена и максимално ефективна.


     Здрави зъби - Дентален център Варна 5. Ако не сте лекували зъбите преди бременността, не се страхувайте да го направите по време на бременността, тъй като съвременната медицина дава възможност да се осигури безопасно за Вас и детето лечение. Планирайте лечението по време на втория триместър – той е най-безопасният период за майката, тъй като емоционалното и физическото й състояние по време на този триместър е най-стабилно.


Задайте въпрос или си запишете час за консултация при нашите специалисти

на тел.: +359 882 413 456 или на e-mail: reception-mdc@mu-varna.bg


​​​​​