standard-title tesst

tesst

Предпазва от загуба (стопяване) на кост

След изваждане на зъбите костта започва да се стопява, тъй като вече няма корен, който да предава дъвкателните сили към нея. Без натоварване тя започва да се резорбира и може да промени профила и усмивката Ви.

Липсата на зъб може да доведе до:

  • Разместване на съседните зъби
  • Образуване на пространства в съзъбието
  • Прорастване на срещулежащите зъби
При конвенционално протезиране с мостови конструкции се замества само коронката на липсващия зъб, но не и неговия корен, което води до продължителна загуба на кост и влошаване на естетиката. Единствено с помощта на имплантите се замества и кореновата част на зъба, като по този начин дъвкателните сили се предават на костта и тя запазва своя обем. Най-силно са представени промените в естетиката и функцията при пациенти с изцяло обеззъбени челюсти, тъй като там костното стопяване е най-изразено. Променя се изцяло профила на пациента, челюстните стави и мускулите. Тези проблеми могат да бъдат решени с навременното поставяне на импланти.
Предпазва от загуба (стопяване) на кост
Оценете

Съседните здрави зъби остават незасегнати

 

Не е нужно да се изпиляват два здрави съседни зъба. Не се губят зъбни тъкани, както е при протезирането с мост, залепен върху естествени зъби.

Съседните здрави зъби остават незасегнати
Оценете

Дават възможност за здраво закрепване или трайно фиксиране на протези при тотални обеззъбявания

По този начин се избягва разместването на протезите при захапване и дъвчене, говорът и самочувствието Ви се подобряват. Протезите върху импланти при цялостно обеззъбяване са на два принципа:

  • Снемаеми протези – закрепени са здраво към два или повече импланта чрез различни приспособления. Могат да се свалят ежедневно и да се почистват, като по този начин се поддържа оптимална устна хигиена. От друга страна са достатъчно стабилни, за да се чувствате комфортно по време на говорене и хранене.
  • Неснемаеми протези – поставят се върху шест или повече импланта, като коронките или мостовете се фиксират трайно и здраво към тях чрез цимент или винтове. Те не могат да бъдат сваляни и най-много се доближават до естествените зъби.
Дават възможност за здраво закрепване или трайно фиксиране на протези при тотални обеззъбявания
3.8 (76%) 5 votes

Постига се изключително висок естетичен резултат

След изваждане на зъб обемът на костта започва да намалява, а заедно с нея и нивото на венеца, което може да компрометира резултата при възстановяване с мост върху естествени зъби. С поставянето на импланта се поддържа нивото на венците, създава се възможност за оптимален мекотъканен профил около коронката, който има контур, максимално доближаващ се до този на естествените зъби. Коронките се изработват от високо естетични материали с прецизна техника.

Постига се изключително висок естетичен резултат
3.2 (64%) 5 votes
Loading…