standard-title Дентална имплантология

Дентална имплантология

Денталните импланти – технология на перфектната усмивка

Денталната имплантология Ви дава възможност да възстановите по оптимален начин хармонията на Вашата усмивка, независимо дали Ви липсва един или всички зъби. Балансът между естетиката и функционалното единство на съзъбието Ви е възстановен, а самочувствието Ви e подобрено!

Поставянето на дентални имплантати има следните предимства:

Предпазва от загуба (стопяване) на кост

След изваждане на зъбите костта започва да се стопява, тъй като вече няма корен, който да предава дъвкателните сили към нея. Без натоварване тя започва да се резорбира и може да промени профила и усмивката Ви.

Липсата на зъб може да доведе до:

  • Разместване на съседните зъби
  • Образуване на пространства в съзъбието
  • Прорастване на срещулежащите зъби
При конвенционално протезиране с мостови конструкции се замества само коронката на липсващия зъб, но не и неговия корен, което води до продължителна загуба на кост и влошаване на естетиката. Единствено с помощта на имплантите се замества и кореновата част на зъба, като по този начин дъвкателните сили се предават на костта и тя запазва своя обем. Най-силно са представени промените в естетиката и функцията при пациенти с изцяло обеззъбени челюсти, тъй като там костното стопяване е най-изразено. Променя се изцяло профила на пациента, челюстните стави и мускулите. Тези проблеми могат да бъдат решени с навременното поставяне на импланти.

Съседните здрави зъби остават незасегнати

 

Не е нужно да се изпиляват два здрави съседни зъба. Не се губят зъбни тъкани, както е при протезирането с мост, залепен върху естествени зъби.

Дават възможност за здраво закрепване или трайно фиксиране на протези при тотални обеззъбявания

По този начин се избягва разместването на протезите при захапване и дъвчене, говорът и самочувствието Ви се подобряват. Протезите върху импланти при цялостно обеззъбяване са на два принципа:

  • Снемаеми протези – закрепени са здраво към два или повече импланта чрез различни приспособления. Могат да се свалят ежедневно и да се почистват, като по този начин се поддържа оптимална устна хигиена. От друга страна са достатъчно стабилни, за да се чувствате комфортно по време на говорене и хранене.
  • Неснемаеми протези – поставят се върху шест или повече импланта, като коронките или мостовете се фиксират трайно и здраво към тях чрез цимент или винтове. Те не могат да бъдат сваляни и най-много се доближават до естествените зъби.

Постига се изключително висок естетичен резултат

След изваждане на зъб обемът на костта започва да намалява, а заедно с нея и нивото на венеца, което може да компрометира резултата при възстановяване с мост върху естествени зъби. С поставянето на импланта се поддържа нивото на венците, създава се възможност за оптимален мекотъканен профил около коронката, който има контур, максимално доближаващ се до този на естествените зъби. Коронките се изработват от високо естетични материали с прецизна техника.

Екип – дентална имплантология